JutaVit Laktáz enzim 5000 FCCU – tejcukor érzékenyeknek

    Összes

    Laktáz enzim – 5000 FCCU
    …a tejcukor (laktóz) emésztéséhez szükséges enzim..

    EGÉSZSÉGPÉNZTÁRI KÁRTYÁRA IS MEGVÁSÁROLHATÓ!

    A laktáz enzim tabletta megjelenésével a tejcukor érzékenyek élete jelentősen könnyebbé vált.Hirek_Laktáz_enzim

    A JutaVit 5000 FCC (Food Chemicals Codex szerint) laktáz enzimet tartalmazó speciális -gyógyászati célra szánt- tápszer, amelynek szedése mellett meg lehet kísérelni a laktóz tartalmú ételek fogyasztását, nem kell attól tartani, hogy a tejcukor elbontása baktériumok által fog a vastagbélben megtörténni.

    A tabletta hatóanyaga, a laktóz diszacharidot egyszerű cukrokra bontó laktáz enzim a vékonybélben termelődik a tejet fogyasztani (laktózt megemészteni) képes emberek esetében. A tejcukor érzékenyek ezt por, kapszula, csepp vagy rágótabletta formájában tudják elfogyasztani, illetve pótolni, és így biztosítani, hogy a laktóz a vékonybélben szívódjon fel (és ne a vastagbélben, baktériumok segítségével, kellemetlen tüneteket okozva).

    A laktózérzékenyek szervezete nem vagy nem kellő mennyiségben termel laktáz enzimet, amely felelős a szervezetbe bevitt tejcukor azaz laktóz lebontásáért. A tejcukor a tejben és tejtermékekben jelen van – kivéve persze a laktózmentes készítmények, amelyben a gyártók a laktózt a gyártás során laktáz enzim segítségével egyszerű cukrokká alakítják.

    A laktózt tűrő emberek szervezetében a vékonybélben termelődő laktáz enzim bontja le a laktózt (amely egy diszacharid) egyszerű cukrokra (glükózra és galaktózra). A laktáz enzim termelődése a kor előre haladtával vagy betegségek miatt is csökkenhet, ami miatt kialakulhat a laktózérzékenység – akár átmenetileg is.

    A laktózérzékenyek szervezete nem emészti meg a tejcukrot a vékonybélben, hanem ez továbbkerül a vastagbélbe, ahol viszont erjedésnek indul ami miatt erős gázképzés indul meg, ez puffadást, hasi görcsöket és hányingert okoz. További kellemetlenség a savas, híg széklet ami hirtelen erős hasmenés formájában jelentkezik nem sokkal a tejtermékek fogyasztását követően. Ez igen kellemetlen meglepetés lehet nyilvános helyen vagy akár vendégségben az étkezés során a véletlenül bevitt laktóz hatására.

    A laktózérzékenység azonban jól kezelhető megfelelő diétával és/vagy laktáz enzim pótlással.

    Számos tudományos kutatás utalt a laktáz enzim hatékonyságára a laktóz-érzékenységgel szemben:

    Hidrogén kilégzési teszt
    Ha a laktóz nem emészthető a vékonybélben, emésztetlenül kerül át a vastagbélbe. Itt kezd el erjedni, a természetesen jelen lévő mikrobák által. A laktóz-erjedése eredményezi az illékony zsírsavak és gázok, például a szén-dioxid (CO2) és hidrogén (H2) termelődését. A hidrogén egy része a kilélegzett levegőnek.
    Ebből kifolyólag a Hidrogén (H2) kilégzési teszt lett kifejlesztve, mint módszer a laktóz-intolerancia kimutatására:

    Laktáz_grafikon

    A vizsgálat során:

    109 laktóz-érzékeny résztvevőt (életkor 38 ± 1 év) vizsgáltak.
    • a résztvevők 500 ml tejet (amely kb. 25 g laktózt tartalmaz) fogyasztottak. A fogyasztott tejjel egyetemben valamennyien megkapták a placebot vagy laktázt is.
    Laktázt két különböző dózisban biztosították. A résztvevők egy részén vizsgálták mindkét dózist.
    Lehelet mintákat vettek a H2 elemzéshez.

    Eredmények:
    a vizsgálatok során a leheletből vett hidrogénminták egyértelműen alacsonyabb értékeket mutattak a laktáz kezelések után.
    a görbe alatti terület csökkenése, Hidrogén (ppm 360 perc): 74% (alacsony dózis) és 88% (normális adag) eseteinél.
    a tüneti értékek ([súlyossága] puffadás, hasi fájdalom, a széklet) is csökkentek 76% -kal (alacsony dózis) és 88% (normál adag) eseteinél.

    Következtetés
    A laktáz enzim hatékonyan lebontja a laktózt, így kisebb a kilélegzett hidrogén mértéke és erőteljesen csökkennek a laktóz-intolerancia tünetek.

    Egy tablettában lévő laktáz enzim átlagosan 10g tejcukrot (laktózt) képes lebontani, amely hozzávetőleg 2dl tehéntejnek felel meg. A tablettát közvetlenül az étkezés előtt folyadékkal lenyelni vagy szétrágva fogyasztani szükséges.

    A tejcukor érzékenység oka a tejcukrot bontó enzim, a laktáz hiánya, vagy elégtelen működése. Ha a vékonybélben a tejcukor nem tud egyszerű cukrokká bomlani, akkor a vastagbél bakteriális flórájának megváltozása révén bekövetkező lebomlás, más néven fermentáció klinikai tüneteket okozhat.

    A JutaVit 5000 FCC (Food Chemicals Codex szerint) egységnyi laktáz enzimet tartalmazó tabletta.

    • Egy dobozban 60 db tabletta van.
    • Kíméletes megoldás a laktáz enzim pótlása közvetlenül az étkezést megelőzően.
      Így a tejcukor valamint a tejcukrot tartalmazó ételek fogyaszthatóvá válnak a kellemetlen tünetek nélkül is!
    • Egy tablettában lévő laktáz enzim átlagosan 10g tejcukrot (laktózt) képes lebontani. 2 dl (100 ml) tej hozzávetőleg 10g tejcukrot (laktózt) tartalmaz.
    • Összetevők:
      tömegnövelő szerek (szorbit, mikrokristályos cellulóz), csomósodást gátló (magnézium sztearát), maltodextrin, laktáz enzim (béta-galaktozidáz), víz, nátrium klorid.

    Kiknek ajánlott?

    – Akik fokozott módon érzékenyek a tejcukorra, azaz szervezetük nem termel a tejcukor (laktóz) bontásához elegendő laktáz enzimet.

    – Kíméletes megoldás a laktáz enzim pótlása az étkezést megelőzően. Így a tejcukor valamint a tejcukrot tartalmazó ételek fogyaszthatóvá válnak a kellemetlen tünetek nélkül is!

    – Különösen hasznos a laktáz enzim használata vendégségben, étteremben, vagy olyan ételek fogyasztása előtt, ahol nem lehet meggyőződni arról, hogy minden felhasznált összetevő laktózmentes.

    Nettó tömeg: 15 gramm

    60db tabletta

    Adagolás: napi 1-5 tabletta

    OÉTI: T/1836/2014

    A termék kapható országszerte a patikákban, online megrendelhető itt.